Logo Casa Maria

Logo Casa Maria

donderdag 16 juni 2022

Owusu draadstoel

 Ken je onze Owusu draadstoelen al? Vernoemd naar Johnson Owusu, een stoelenvlechter uit Kumasi, Ghana. Al heel veel jaar maakt Mr Owusu deze gevlochten draadstoelen voor ons! Vroeger werden ze vooral gebruikt in de vele cafeetjes en chop-bars in Ghana. Helaas zie je nu steeds vaker plastic stoeltjes in het Ghanese straatbeeld. 

Het frame is gemaakt van beton vlechtijzer wat gecoat wordt, de zitting wordt er later met oersterk nylon visdraad ingeweven. De ronde vorm is precies de diameter van een oliedrum waaromheen het ijzer wordt gebogen, De poten worden met een eenvoudige mal met de hand in de juiste hoeken gebogen en vervolgens worden de onderdelen aan elkaar gelast. De nylon zitting wordt met behulp van een houten klosje en een scheermesje geweven.

De stoelen zitten heerlijk , zijn stapelbaar en weerbestendig, ze gaan jaren mee! De kleuren kunnen in de loop der tijd door direct zonlicht wel wat vervagen, vooral de rode tinten zijn daar gevoeliger voor.

De kuipstoelen zijn dit jaar weer in veel te gekke kleurencombinaties leverbaar. Maar ook in effen kleuren zijn ze erg mooi. Zie het overzichtje met alle leverbare kleuren en kies je favoriet.

Mr Johnson Owusu aan het werk.

  
Kom langs in de winkel om even proef te zitten, zeker te weten dat je meteen verkocht bent!