Logo Casa Maria

Logo Casa Maria

vrijdag 22 januari 2021

Het Amina Slipper Project

CASA MARIA en het filiaal ondersteunen een leuk nieuw project in Ghana! Amina is de vrouw van Babs, een straatschilder uit Kumasi met wie we al jaren samenwerken.

Amina wil graag een grotere bijdrage leveren aan het gezinsinkomen en heeft onlangs een cursus gevolgd om met kralen slippers te versieren. Samen met een paar sponsoren hebben we een klein start kapitaaltje bij elkaar gebracht. Hiermee zijn de eerste slippers reeds gemaakt!

Haar idee is de slippers in consignatie aan te bieden bij hostels en B&B's in Kumasi waar normaal veel toeristen verblijven. Door de huidige Covid situatie loopt dat nog niet maar toch verkoopt ze er af en toe een paar. 

Wij gaan de slippers ook in Nederland verkopen, we verwachten half maart de eerste voorraad binnen te krijgen.Zo hopen we dat de verkoop van de slippers uiteindelijk rendabel genoeg blijkt om voor Amina een zelfstandig inkomen te genereren.Wil jij ons kleine symphatieke project ondersteunen? Bestel in het voorjaar een mooi paar slippers! we houden je op de hoogte zodra ze binnen zijn.

Geinteresseerd wat Babs, de straatschilder zoal voor ons maakt? kijk hier