Logo Casa Maria

Logo Casa Maria

woensdag 10 oktober 2012

Het 15 jaar Casa Maria MuseumAl 15 jaar probeert CASA MARIA authentieke, met de handgemaakte spullen uit verre landen te halen. Daarin zijn we (al zeggen we het zelf)  tot nu toe aardig geslaagd. Hoewel het wél steeds moeilijker wordt:  ambachtslieden in 3e wereldlanden staan onder druk doordat ze het verliezen van de veel goedkoper fabrieksmatig geproduceerde producten, hierdoor verdwijnen de ambachtelijk gemaakte spullen in een rap tempo.                                                                                                              

In de loop der jaren heeft CASA MARIA een hele berg met spullen verzameld die óf de winkel nooit gehaald hebben omdat ze gewoonweg té bijzonder waren om te verkopen (ofwel door hun bijzonderheid onverkoopbaar)  óf omdat het  allerlaatste stuks waren die helaas nooit meer gemaakt worden.

 
Het is de hoogste tijd om al die unieke exemplaren, collectors items en koningsschatten uit het stof te halen en tentoon  te stellen in een  éénmalig  tijdelijk  “ 15 jaar CASA MARIA Museum”.
Komt dat zien! Van 15 t/m 30 oktober.  Je vindt het museum achter in de winkel, de toegang is gratis en in principe is niets te koop.